2012. szeptember 3., hétfő

Holt-tengeri iszap szappan



Személyes érintettségem miatt különösen foglalkoztat a pikkelysömör és az ekcéma természetes kezelése, ezért sok időt szentelek ezen termékek elkészítésének.
Ez a szappan is erre/ezekre a bőrbetegség(ek)re készült illetve a nagyon száraz bőr és az aknés bőr kellemetlen tüneteire.
Aki fenti bőrbetegségek valamelyikétől is szenved, annak ismerősen csenghet a Holt-tengeri iszap.
A Holt-tengerből származó só és iszap egyaránt népszerű gyógytermékek forrása. Számos tudományos kutatás igazolta ezek gyógyhatását. Az iszap a hegyekből a tengerbe lehordott üledékes agyagréteg eróziója révén keletkezik, melynek során, évezredeken át magába szívta a tengervíz tápláló ásványi anyagainak nagy részét.
A kaolint, timföldet, apró agyagszemcséket tartalmazó iszap, amely kiváló mélytisztító hatással rendelkezik, felszívja a felesleges zsírokat és a szennyeződéseket a pórusok mélyéről. Egyúttal stimulálja, feszesíti, táplálja, hidratálja és élénkíti a bőrt, ami ezáltal sugárzó és friss lesz.
Avokádóolaj:  Az avokádó magas olajtartalmánál fogva kiváló bőrápoló szer a kiszáradt bőrre. Segítséget nyújt ekcéma megelőző kezelése esetén. Jótékony hatással van az arthritiszes (ízületi) fájdalmakra, ami a pikkelysömörös betegnek különösen jó hír, hiszen ez a betegség az ízületeket is megtámadhatja.
Körömvirágolaj: gyulladáscsökkentő, sebgyógyító hatása miatt kiválóan betölti a hámosító szerepet ebben a szappanban.

További összetevők:
szappanosított olívaolaj
szappanosított kókuszolaj
szappanosított napraforgóolaj
körömvirág főzet
kecsketejpor
illat: 100%-os tisztaságú tömjén illóolaj, amely antibakteriális, gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatású.
100%-os tisztaságú levendula illóolaj, mely antimikrobiális tulajdonságának köszönhetően sebgyógyulások elősegítésére, fertőzéses bőrbántalmakra gyógyír.
100%-os tisztaságú teafa illóolaj: fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő.

Használjátok egészséggel!:)

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése