2012. szeptember 3., hétfő

Antiszeptikus balzsam




Bevallottan kacérkodom az ilyen jellegű termékek készítésével is a kozmetikumok mellett. Szeretnék újra iskolapadba ülni, aztán majd meglátjuk a folytatást ezen a területen:)
Nos, ez a balzsam egy amolyan kezdő próbálkozás a kisebb égési sérülések, horzsolások, kirepedezett bőr kezelésére, gyógyítására.
Összetétel:
Méhviasz: a méhviaszban nagy koncentrációban megtalálható A-vitamin az emberi sejtek újratermelődésének fontos eleme, antibakteriális hatással is rendelkezik.
Mandulaolaj:  Telítetlen zsírsav tartalma miatt védőréteget képez a bőrön, ezáltal óvja annak hidrolipid köpenyét a külső hatások - például a szél és a hideg - ellen.
Jojobaolaj:  A jojoba olaj felépítése nagyban hasonlít az emberi bőr által termelt faggyúhoz, és képes szabályozni annak képződését, hogy a bőr nedvessége tökéletesen egyensúlyban maradjon. Ebből kifolyólag a jojobaolaj erősíti a bőr védelmi vonalát, megköti a nedvességet a bőr szarurétegében, növeli annak rugalmasságát.
Búzacsíra olaj:  A búzacsíra olaj kiváló bőrápoló, bőrtápláló és a sebek, égések, bőrfekélyek gyógyulását elősegítő hatású olaj. E-vitamin tartalmának is köszönhetően a bőrt rugalmassá és simává teszi, segíti a bőr regenerálódási folyamatait.
Illat: 100%-os tisztaságú kamilla, levendula, szegfűszeg, teafa illóolaj.

Használjátok egészséggel!:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése