2012. július 8., vasárnap

Egy igazi különlegesség: Monoi de Tahiti





Egy ideje már izgatta a fantáziámat, rendeltem is egy natúr kozmetikumokat árusító webáruházból, de az ára elég borsosnak bizonyult, így gondoltam miért ne készíthetném el ezt is:)
A Monoi de Tahiti nevű olajat a Tiara virág ( Francia Polinéziából származik) finomított kókuszdió olajban való macerációs eljárással gyártják. Ezt az olajat egyedül Tahitin gyártják és igen erős hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik. Gondolom nem véletlen a polinéz nők hajának és bőrének szépsége:)
Mahoi nyelven, a Monoi szó szent olajat jelent, melyet a Tahiti és a szigetek tradíciója lelkének tekintenek: az igaz szépség titka.
Monoi egzotikus, virágos illata sokak kedvence, azonban gazdag aromaterápiás tulajdonságai miatt is remek választás.
Nem volt egyszerű a beszerzése, de megérte a kutakodást:) 
Kókuszolajjal házasítottam, szuper lett:) 24 fokon olvad, tehát ebben a melegben folyékony lesz (hacsak nem rakod hűtőbe, én a fotózás előtt hűtőbe raktam, így szilárd állagú lett), de így is nagyon egyszerű a használata. Cseppentheted a fürdővizedbe, vagy használhatod közvetlenül a bőrödre kenve is. Csodás illata van, a hatása pedig tényleg fantasztikus.
Ideálisan alkalmazható extrém száraz bőrre, s szintén kiváló napégésre illetve azoknak akiknek az extrém időjárási körülmények változása megviseli a bőrét. Gazdag, bőrtápláló formulájának köszönhetően nemcsak hidratálja a bőrt, de egy természetes védőréteget is képez, mely megvédi bőrét az időjárás viszontagságaitól, legyen az eső, szél, napsütés, központi fűtés vagy légkondicionáló. Vagy hajmosás előtt kis mennyiséget oszlassunk el a hajon és hagyjuk hatni legalább egy 1 órát. Utána a szokásos módon mossuk meg, a jutalom csillogó és fényes haj lesz.
Nagyon gazdaságos, sokáig elég. Tervezem testvaj elkészítését is monoi olajból, az tégelyes kiszerelésben lesz:)

Használjátok egészséggel!:)

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése